Wat anderen zeggen over mijn boek

“Natuurlijk had ik via de media het verhaal over fipronil meegekregen. Maar niets grijpt je emotioneel meer aan dan wanneer je het gevoel hebt meegezogen te worden in een bizar avontuur van bureaucratie en machteloosheid. Als professioneel verhalenverteller weet ik hoe je een verhaal moet opbouwen en in dit boek word je van het begin tot het eind vastgepakt en meegesleurd.”

Winston Scholsberg – Auteur, Public Speaking Architect


“Voor de zomervakantie had ik mijn intakegesprek op de boerderij. Toen ik in september begon met mijn stage, zaten Gerda en Johan middenin de bestrijding van fipronil. Al snel werd duidelijk dat dit geen klein probleempje was. Er hing continu een gespannen sfeer. Het boerenleven was voor mij compleet nieuw. Het bleek al heel snel dat dit ook voor de familie Briene uitzonderlijk hard werken was. Nadat de blokkades waren opgeheven, was de stemming meteen anders, iedereen was opgelucht en ‘goed te pas’. Ondanks het ongemak van de stress hebben ze mij in de moeilijke tijd veel uitgelegd en duidelijk gemaakt. ‘Blij’ is niet het goede woord, maar ik ben dankbaar dat ik juist in deze periode bij de familie Briene mocht stagelopen. Ze hebben me overal bij betrokken en ik heb er erg veel geleerd. Gerda vertelt in dit boek welke impact de fipronil-periode op haar gezin en op de boerderij heeft gehad. Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Dit boek is echt een aanrader om te lezen!”

Bram – Stagiair


“Vanaf de eerste alinea werd ik het verhaal ingezogen. Geschreven met vaart, laat de indringende en onwerkelijke gebeurtenis op dit familiebedrijf je niet los. En al weet de schrijfster dat je zonder een ei te breken geen omelet kunt bakken, de impact van fipronil is heftig. Aarzel niet, lees dit waargebeurde verhaal en leef mee met dit gezin.”

Roelof KleinJan  – Directeur van Kader, bureau voor kwaliteitszorg B.V.


“Gerda en Johan Briene. Twee mensen die ik niet anders ken dan integer, (maatschappelijk) betrokken, hardwerkend en oprecht. De zorg voor hun dieren staat bovenaan. Een blije kip is een blije boer(in). Gerda neemt in dit boek de mensen mee in wat de fipronil-affaire met hen heeft gedaan. Het ongeloof, de woede, het verdriet, de machteloosheid en de nasleep, die tot op de dag van vandaag bij vele pluimveehouders doorklinkt. Het komt allemaal voorbij. Voor iedereen en vooral de mensen die de fipronil-affaire alleen uit de media kennen, is dit boek een must-read!”

Caroline van der Plas  –  Agrarisch communicatiespecialist bij Farm & Food Communication en oprichter @Boerburgertweet

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - Gerda Briene

Website laten maken? SiteToGo.nl